Adana Esnafı, Dağdan Getirdiği Karı Tatlandırarak Satışa Sunuyor

Adana’da bunaltıcı sıcak hava devam ederken, insanlar serinlemek için farklı yöntemler aramaya devam ediyor. Kozan ilçesindeki esnaflardan Yunus Çelik, Mersin’den Toros Dağları’nın zirvesinden getirdiği karı satışa sunuyor.

Yunus Çelik, getirdiği karı çeşitli meyve şuruplarıyla tatlandırarak, tabağını 50 TL’ye satışa çıkardı. Müşteriler, kar yiyerek serinlediklerini ve lezzetli bulduklarını belirtiyorlar.

Karın erimemesi için özel bir yöntem kullanan Çelik, Kozan’daki yüksek sıcaklık nedeniyle bu fikri denemeye karar verdiğini söylüyor. Karın erimemesi için sarılı pamuk yorganlar kullanarak koruyan esnaf, portakal ve vişne şurubuyla lezzetlendiriyor ve 50 TL’ye satıyor. “Bu, farklı bir serin lezzet oldu” diyor.

Esnafın karlı lezzetini tatmak için gelen Rıdvan Şahin, “Eğer hasta olmayacağımı bilseydim, daha fazlasını yerdim. Kar ve şerbetin buluşması çok lezzetli” diye konuştu.

Bölgeden gelen vatandaşlardan Yusuf Şanlı, “Soğuk iklimlerde büyüdüm, Kozan’ın sıcağına dayanamayınca bu serin lezzeti denemek istedim. Gerçekten serinletici ve lezzetli” dedi.