Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, osteopatik manipülatif tedavinin (OMT) önemine vurgu yaparak, bu yöntemin vücudun doğal iyileşme sürecini desteklediğini belirtti. Doç. Dr. Özen, OMT’nin kas, iskelet ve organ fonksiyonları arasındaki bağlantıya odaklanarak kişinin kendi kendini iyileştirme potansiyelini artırmayı amaçlayan bir tedavi şekli olduğunu söyledi. Bu tedavi yaklaşımı, miyofasiyal gevşetme ve kas enerji tekniği gibi manuel teknikleri içerir ve sadece ağrıyı gidermekle kalmayıp vücudu bütünsel olarak ele alarak altta yatan nedenleri belirleyip iyileştirmeyi hedefler.

“BEL-BOYUN AĞRILARI, DURUŞ BOZUKLUKLARI, SPOR YARALANMALARINDA DA ETKİLİ”

Bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikayetlerinde osteopatiye başvurulduğunu belirten Özen, OMT’nin ilaçsız ve cerrahisiz olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edildiğini dile getirdi. Ancak herkes için uygun olmadığını vurgulayan Özen, her tıbbi müdahalede olduğu gibi OMT’nin de mutlaka hekim tarafından değerlendirilip kişiye özel olarak planlanması gerektiğini belirtti. 2024 yılında yapılan bir araştırma, OMT’nin bel ve boyun ağrısı olan hastalarda ağrı şiddetini ve fonksiyonel bozuklukları azaltmada etkili olduğunu göstermiştir. Ayrıca, OMT’nin kronik bel ağrısı tedavisinde etkinliğini destekleyen sistematik incelemeler ve klinik çalışmalar bulunmaktadır. OMT, bel ve boyun ağrısı, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi çeşitli durumların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca, hamilelik döneminde ağrıların hafifletilmesinde faydalı olabilir.

Osteopatik manipülatif tedavinin vücudun doğal iyileşme sürecini destekleyen, bütüncül bir yaklaşımla uygulanan, ilaçsız ve cerrahisiz bir tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Özen, bel ve boyun ağrılarından duruş bozukluklarına, çene eklemi problemlerinden sindirim sistemi rahatsızlıklarına kadar geniş bir yelpazede etkili olabileceğini söyledi ancak her tıbbi müdahalede olduğu gibi OMT’nin de hekim gözetiminde ve kişiye özel olarak planlanması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Canan Karatay ‘Bu yaz meyvelerinden uzak durun’ diyerek uyardı: 4 meyveye dikkat!

Yaz aylarında meyve çeşitliliği ve tüketimi artıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, yaz meyvelerinin ne kadar tüketilmesi gerektiğini belirterek, bazı hastalıklara sahip kişilerin hangi meyvelerden uzak durması gerektiğine açıklık getirdi.

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.