İran Sağlık Bakanlığı: Son 3 ayda Kırım Kongo kanamalı ateşinden 3 kişi öldü

Şirzadi, “Son 3 ayda 28 kişide KKKA görüldü. Bu hastalardan 3’ü yaşamını yitirdi” dedi.

Hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, mide-bağırsak semptomlarının yer aldığına değinen Şirzadi, kene kaynaklı KKKA’nın hayvanlardan da bulaşabileceğini hatırlattı.

İranlı yetkili, “Ahır hayvanlarının etleri tüketilmeden önce 24 saat 4 santigrat derecede bekletilmelidir. Ciğer ve sakatat ise en az 48 saat aynı derecede bekletilmelidir. Sonra iyice pişirilip tüketilmelidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir