Şirzadi, “Son 3 ayda 28 kişide KKKA görüldü. Bu hastalardan 3’ü yaşamını yitirdi” dedi.
![](https://bahsili-haber.com.tr/wp-content/uploads/2023/07/iran-saglik-bakanligi-son-3-ayda-kirim-kongo-kanamali-atesinden-3-kisi-oldu-1-c5FVns8U.jpeg)
Hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, mide-bağırsak semptomlarının yer aldığına değinen Şirzadi, kene kaynaklı KKKA’nın hayvanlardan da bulaşabileceğini hatırlattı.
İranlı yetkili, “Ahır hayvanlarının etleri tüketilmeden önce 24 saat 4 santigrat derecede bekletilmelidir. Ciğer ve sakatat ise en az 48 saat aynı derecede bekletilmelidir. Sonra iyice pişirilip tüketilmelidir” dedi.
![](https://bahsili-haber.com.tr/wp-content/uploads/2023/07/iran-saglik-bakanligi-son-3-ayda-kirim-kongo-kanamali-atesinden-3-kisi-oldu-2-yWXIywQQ.jpeg)