Muğla’da UMKE Ekiplerinden Gerçekçi Tatbikat

UMKE Ekiplerinden Etkileyici Tatbikat

MUĞLA – Muğla‘da UMKE ekiplerinin gerçeği aratmayan tatbikatı büyük ilgi gördü. Ekipler, bir binada meydana gelen patlama senaryosunda mahsur kalan yaralıları kurtarmak için nefes kesen bir operasyon gerçekleştirdi ve hastaneye nakillerini sağladı.

Muğla‘nın Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleştirilen tatbikata, 2’si doktor 24 sağlık çalışanı zorlu koşullarda katıldı. Eğitimlerini gece -10 dereceyi bulan soğukta sürdüren ekip, büyük bir özveriyle görev yaptı.

Bir yerleşim yerinde yaşanan patlama senaryosuyla başlayan tatbikatta, UMKE ekipleri adeta harabeye dönen binanın içinde mahsur kalan 2 ağır yaralıya hızla ulaştı ve enkaz altında ilk müdahalelerini gerçekleştirdikten sonra güvenli bir şekilde hastaneye nakletti. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçeği aratmadı. Tatbikatın sonunda ekipler, Yılanlı Yaylasında Türk Bayrağı açarak eğitimlerini tamamladı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar sonucunda 24 yeni UMKE personelinin daha kazanıldığını ve böylece Muğla genelinde toplamda 264 UMKE personeline ulaşıldığını belirtti. Personelin afet ve acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda detaylı eğitimler aldığı ve teorik ve uygulamalı derslerle desteklendiği vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AYKUT KURT – Yerel

Related Posts

Soğuk kahveye dikkat! Her bir bardak için fazladan tüketin

Beslenme uzmanları, sıcak havalarda artan sıvı kaybına karşı su tüketiminin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında günde en az 2,5-3 litre su içilmesi gerektiğini vurguladı.

Bel ve boyun fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilir!

Sıklıkla bel ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, çene eklemi problemleri, spor yaralanmaları ve sindirim sistemi şikâyetlerinde osteopatiye başvurulduğuna dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Selin Özen, “Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla birlikte, bu uygulama herkes için uygun olmayabilir. Her tıbbi girişimde olduğu gibi, osteopatik tedavi de mutlaka hekim değerlendirmesiyle ve kişiye özel olarak planlanmalıdır” dedi.

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Tiroid hastaları dikkat: Gözde bu belirtiler görülüyorsa hemen doktora başvurun

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ve göz sağlığını tehdit ettiğini belirtti.