Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Prof. Dr. Osman Erk: Artan Sıcaklıklarda Dikkat Edilmesi Gereken Riskler

Yaz aylarında artan sıcaklıkların beraberinde getirdiği sağlık risklerine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, gıda zehirlenmesi, kalp krizi ve lejyoner hastalığı gibi risklerin arttığına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Erk, Sözcü’den Nazan Doğaner Halıcı’ya yaptığı açıklamada, yaz aylarında sıcak hava nedeniyle karşılaşılan riskler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla ilgili tavsiyelerini şu şekilde sıralayan Prof. Dr. Erk:

  1. Havuzu tercih etmeyin: Havuz suyundaki bakteriler tifo, hepatit, dizanteri ve diğer enfeksiyonlara neden olabilir. Deniz suyu, tuzlu olduğu için daha güvenlidir.
  2. Migren riskine karşı alınacak önlemler: Aşırı sıcaklarda bol sıvı tüketmek ve güneş ışığından kaçınmak migreni önleyebilir.
  3. Kalbinize iyi bakın: Sıcak hava kalp atış hızını artırabilir, bu nedenle mümkün olduğunca serin ortamlarda bulunarak bol su tüketmek önemlidir.
  4. Yiyeceklere ve içeceklere dikkat edin: Besinlerin hızlı bir şekilde bozulabileceği sıcak havalarda açıkta satılan ürünlerden uzak durulmalıdır.
  5. Susuzluk testi: Susuzluk belirtileri varsa bol su içmek ve idrar rengini kontrol etmek önemlidir.
  6. Güneşten korunun: Özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılmalı, ancak kısa süreli güneşlenerek D vitamini alınmalıdır.
  7. Klimalardan kaçının: Klimalardan kaynaklanan lejyoner hastalığı riskine karşı doğal serinleme yöntemleri tercih edilmelidir.

Related Posts

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Tiroid hastaları dikkat: Gözde bu belirtiler görülüyorsa hemen doktora başvurun

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ve göz sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Milli sağlıkta dev adım: Yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı

TÜSEB ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen, açık kalp ameliyatlarında kullanılacak yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı. Türkiye, bu kritik teknolojide de dışa bağımlılığı sona erdiriyor.