Şırnak’ta Tarım Arazisi Temizleniyor: 91 Dekar Arazi Tarıma Kazandırıldı

Şırnak’ta Taşlı Araziler Tarıma Kazandırılıyor

Şırnak’ta, tarıma elverişli olmayan taşlı araziler temizlenerek tarıma kazandırılıyor. Şehirde bulunan 1 buçuk milyon dönüm tarım arazisi içerisinde yer alan İdil Ovası’ndaki verimli alanlar, volkanik taşlar nedeniyle tarım yapılamıyordu. Ancak, Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bu taşlı araziler temizleniyor.

Şırnak İl Özel İdaresi Yatırım Programı Kapsamında Taş Temizleme ve Kırma Tesisi Kuruldu

Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi, 2024 yılında İdil Ovası Tepeköy mevkiinde Taş Toplama ve Kırma Tesisi’ni faaliyete geçirdi. Kurulan tesis sayesinde günde bin 200 ton mıcır ve altyapı malzemesi üretiliyor. Bugüne kadar 100 dönüm arazi temizlenerek, 80 bin ton altyapı malzemesi elde edildi ve Şırnak merkez, Beytüşşebap, Uludere ve İdil ilçelerinde 55 kilometre yol asfaltlandı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin’den Açıklama

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, atıl durumda olan taşlı arazilerin temizlenerek tarıma açıldığını belirterek, projenin 75 bin dekar taşlı araziyi tarıma elverişli hale getirme amacını taşıdığını ifade etti. Proje kapsamında taşlardan arınan alanlarda bu yıl kırmızı mercimek tarımına başlanacak ve böylelikle bölge çiftçilerinin gelir kaynağı artırılacak.

Sezgin, “Bu proje sayesinde tarıma elverişli hale getirilecek arazilerin ülke ekonomisine ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Taşlardan temizlenen alanlarda organik tarım yapılacak olup, bölge ekonomisine büyük fayda sağlayacak” dedi.

Şırnak’ta gerçekleştirilen bu çalışmalar, tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerin artırılmasına ve kırsal kalkınmanın desteklenmesine önemli katkılar sağlıyor. Şehirde tarımsal potansiyelin artırılmasının yanı sıra, tarıma dayalı gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi de hedefleniyor.

Related Posts

Niğde Belediyesi’nden 613 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

Niğde Belediyesi, Dünya Bankası’nın desteğiyle şehrin altyapısını modernize etmek için 613 milyon lira maliyetli bir projeye başladı. Proje, 41 kilometre uzunluğunda yeni altyapı hattı kazandırmayı hedefliyor.

KKTC’de asgari ücrete ara zam, Türkiye’yi ikiye katladılar

Yüksek enflasyonla boğuşan Türkiye’de milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken, bu zam haberi yavru vatandan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde asgari ücret yapılan zamla birlikte net 44 bin 546 TL’ye yükseldi.

Çelik ve çimentoda çifte sıçrama: Hindistan’da inşaat sektöründe talep patlaması

Hindistan Merkez İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, ülkenin altyapı üretimi Haziran 2025 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,7 oranında büyüdü. Bu oran, Mayıs ayında yukarı yönlü revize edilen yüzde 1,2’lik artışın da üzerine …

Hamilelikte Egzersiz ve Yoga Önemi

Hamilelikte düzenli egzersiz, doğum sürecini kolaylaştırır ve ruh sağlığını destekler.

KTB Üyelerine Ücretsiz TSE Sertifikalı Eğitim

Kayseri Ticaret Borsası, uluslararası rekabet gücünü artırmak için ücretsiz eğitim seferberliği yapıyor.

Endonezya Borsası’nda yükseliş sürüyor

Endonezya hisse senetleri Pazartesi günü öğle saatlerinde 67 puanlık, yani yüzde 0,9’luk bir artış göstererek 7.381 seviyesine ulaştı. Bu performansla borsa, üst üste 11. işlem gününde değer kazandı ve 12 Aralık 2024 tarihinden bu yana görülen en …