Barış Boyun soruşturması: Gözaltı sayısı 21’e yükseldi

İtalya’nın Viterbo kentinde düzenlenen operasyonla yakalanan Barış Boyun suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 21’e yükseldi. Bugün gözaltına alınanların 1’inin Türk diğerinin ise Arnavut olduğu belirtildi.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İtalyan Polisinden (Polizia di Stato) dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye’de düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına aldı.

26 OPERASYON YAPILDI

Dün operasyonlara ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Operasyonda elebaşı Barış Boyun’un da aralarında olduğu organize suç örgütü üyesi 19 şüpheli yakalandı. Firari Barış Boyun Organize Suç Örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bunlardan; 175’i tutuklandı ve 100’ü hakkında adli kontrol kararı verildi” ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir