Peş Peşe 10 Kez Geğirince Hayatı Kurtuldu

24 yaşındaki hemşire Bailey McBreen, mesleği gereği birbirinden farklı yüzlerce hastaya ve tanıya şahit oldu. Ancak McBreen başına geleceklerden habersizdi.

Bir sabah uyandığında vücudunda gariplikler hisseden McBreen, art arda onlarca kez geğirmeye başladı. Milliyet’ten Betül Yasemin Keskin’in haberine göre yaşadığı gariplik yüzünden hastanenin yolunu tuttu. McBreen’in yaşadıkları karşısında doktorlar şaşkına döndü. Genç hemşire adını adeta tıp dünyasına yazdırdı.

10 KEZ GEĞİRDİ!

Bailey McBreen’in hayatını değiştiren olay 2021 yılında yaşandı. Bir sabah peş peşe tam 10 kez geğirince kendinde bir tuhaflık olduğunu fark etti ve soluğu hastanede aldı. Üstelik gaz problemini ilk kez yaşamıyordu. 2021 yılında hastaneye başvurmadan önce de defalarca geğirme problemi yaşamış ancak hiçbir belirtiyi ciddiye almamıştı.

Yapılan tetkikler sonucunda genç kadına 3’üncü evre kolon kanseri teşhisi kondu. Her ne kadar kanser belirtisi olarak geğirme tuhaf bir belirti olarak görünse de kolon kanseri sindirim sisteminde tıkanmalara neden olarak aşırı gaza neden olabilirdi. Hem uzun ataklar halinde geğiriyor hem de tuvalete çıkma konusunda sorun yaşıyordu.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Koçak, kolon kanserinin en yaygın belirtilerini şu sözlerle anlattı:

“Genellikle kolon kanseri polip olarak tanımlanan küçük bir lezyon olarak ortaya çıkar ve bu poliplerin bazıları zamanla kansere dönüşür. Erken evre kolon kanseri genellikle hiçbir özel belirti vermez ancak tümör büyüdükçe hastalar sıklıkla polikliniklere kabızlık, makattan kanama, kilo kaybı, dışkılama alışkanlığında değişkenlik (kabızlık ve/veya ishal), dışkılama sonrası tam boşalamama ve kan kaybına bağlı aşırı halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetlerle doktora başvurur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir